Preloader image

Mięso

Asortyment

Kurczak

Kurczak

Nasze kurczaki, aby osiągnąć swoją wagę potrzebują dwukrotnie dłuższego czasu chowu niż te, które możemy kupić w standardowych sklepach, min. 56 dni.
Czas ten przekłada się na wysoką jakość mięsa.

Artykuł sprzedawany w całości lub porcjowany.

Kaczka

Kaczka

Obok gęsiny, uważana jest za najszlachetniejszy rodzaj mięsa drobiowego. Mięso kaczki, nawet podczas pieczenia, zachowuje soczystość i kruchość.

Artykuł sprzedawany w całości lub porcjowany.

Gęś

Gęś

Mięso z gęsi ma wyjątkowe walory smakowe i zdrowotne. Uzupełnia dietę w witaminy: A, E, PP oraz witaminy z grupy B. Tłuszcz pochodzący z tego gatunku ptaków zawiera bogactwo nienasyconych kwasów tłuszczowych.

Artykuł sprzedawany w całości lub porcjowany.
Sprzedawany na zamówienie klienta.

Perliczka

Perliczka

To cenione mięso ze względu na delikatny smak, niską zawartość tłuszczu, a wysoką białka.

Artykuł sprzedawany tylko w całości.

Indyk

Indyk

Mięso indyka słynie ze swoich walorów zdrowotnych – polecane jest przy alergiach i dietach niskokalorycznych.

Artykuł sprzedawany w całości lub porcjowany.

Wieprzowina

Wieprzowina

Z chowu tradycyjnego, dzięki któremu mięso jest zdrowsze, ma lepszą strukturę i właściwości kulinarne niż od zwierząt hodowlanych na skalę masową.

Artykuł sprzedawany wyłącznie porcjowany.

Baranina

Baranina

Jest cenionym rodzajem mięsa w krajach muzułmańskich, w południowej Europie, na Kaukazie i Islandii. Jest to mięso lekkostrawne, zawierające mało cholesterolu, smaczne, kruche i soczyste.

Artykuł sprzedawany w całości lub porcjowany.
Sprzedawany na zamówienie klienta.

Jagnię

Jagnię

Pozyskiwana z młodych owiec do 1. roku życia wykarmionych głównie mlekiem matki. To dlatego ich mięso charakteryzuje wyjątkowa delikatność z racji niskiej zawartości tłuszczu i ścięgien.

Artykuł sprzedawany w całości lub porcjowany.
Sprzedawany na zamówienie klienta.

Daniel

Daniel

Mięso danieli jest chude, lekkostrawne i bardzo delikatne. Doskonale nadaje się do pieczenia oraz duszenia.
Ponadto wykorzystuje się je do wyrobu produktów garmażeryjnych, kiełbas, wędlin oraz pasztetów.

Artykuł sprzedawany w całości lub porcjowany.

Królik

Królik

Ze względu na lekkostrawność i wysoką wartość odżywczą polecany jest dzieciom, osobom starszym, osłabionym chorobami, cierpiącym na problemy z przewodem pokarmowym, kobietom w ciąży i karmiącym piersią.
Mięso z królika nie wywołuje reakcji alergicznych.

Artykuł sprzedawany w całości lub porcjowany.
Sprzedawany na zamówienie klienta.

Chów bez antybiotyków

chów bez antybiotyków

Karma roślinna z naszych pól

karma roślinna z naszych pól

Produkt lokalny

produkt lokalny

Zobacz także